Dag 2 & 3

28 juni 2016 - Willemstad, Nederlandse Antillen

Dinsdag 28 Juni

Zoals Alex had voorspeld, werden we om 4 uur al wakker. In de ochtend gaan we langs het werk. Onze huurauto hebben we gisteren meteen mee genomen van de marine kazerne, Parera. Even gedag zeggen op de Zr. Ms. Pelikaan waar ik kom te werken en daarna door naar het kantoor van Kees op het vaste land. Vandaag maken we de start om in te rouleren zowel op de kazerne als officieel op het eiland. Alex neemt ons mee vandaag en heel belangrijk laat hij ons ook zien waar je de lekkerste loempia van het eiland kan halen, Dushi Loempia. Zo ook de handigste winkels voor  brood, vlees of juist groente & fruit. In de middag hebben we geluncht op de kazerne. Dit  is even iets ander dan we in Den Helder gewend zijn. Hier betaal je een vast bedrag voor en kun je een vast menu van de dag opscheppen. Van voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en saladebar. Je komt niks te kort. ;)

Woensdag 29 juni

Ochtends zo vroeg mogelijk willen we bij de ambassade zijn om ons in te schrijven. Aangezien we een kopie van onze defensie pas nodig hebben, wachten we bij de balie van het hotel die om 7 uur open zou gaan. Zo werkt dat natuurlijk niet hier, tegen half 8 komt er iemand aan zetten. Nu snel door naar de binnenstad, waar het kantoor zit. We hebben het advies gekregen, overal waar je een nummertje moet trekken, trek er 2 tegelijk, 1 per persoon. De afhandeling verder gaat aardig snel. Voor de lunch nog staan we weer buiten. Eindelijk ff relax tijd voor ons zelf. Aan de kade bij de wel bekende gekleurde huisjes, met uitzicht op de pondjes brug gaan we lunchen. Dit bij Iguana, heerlijk is het weer! Hier maken we onze eerste plaatselijke regenbui mee. Nu op terug naar het resort, bikinin aan en naar het strand van Jan Thiel...

Vergeleken met afgelopen winter is het een heel stuk rustiger met toeristen, die alle strandbedjes hadden geconfisqueerd. Goed smeren met zonnebrand, ook al zijn we bijna echte locals, dit moeten we nog een tijdje volhouden. Hier proeven we verschillende cocktails van de kaart bij Zanzibar. Bedankt Marlijn voor de eerste, Daiquiri mango & Blue spritz. Een voorgerecht van 3 soorten bruschetta delen we op het strand. Daarna lekker zelf kokkerellen op het hotel, kip met saté en brood...

Foto’s